Lørdag 29. Februar indtager et vestafrikansk-dansk band Skovsgård Hotel

SKOVSGÅRD: Lørdag 29. Februar indtager et vestafrikansk-dansk band Skovsgård Hotel.

Her kommer glad musik og rytmer fra Gambia med det særlige vestafrikanske strengeinstrument kora, den afrikanske udgave af marimbaen - balafonen - og ikke mindst de afrikanske trommer djembe. De bliver suppleret af de mere kendte vestlige instrumenter bas, trommer, guitar og masser af sang.

Når The Gambian Folk Project går på scenen, kan man opleve et unikt musikalsk univers i mødet mellem de spændstige vestafrikanske rytmer og den mere svævende nordiske jazz.

- Det er med stolthed, at Brovst Musikforsyning kan præsentere de to gambianske brødre Yusupha og Ansumana, der kommer fra den navnkundige Suso griot-familie i Gambia. Gennem tolv generationer har deres familie og slægtninge viderebragt, forfinet og fornyet den traditionelle gambianske og vestafrikanske musik og fortælling. Brødrene udfolder sig i samspil med deres bandmedlemmer fra Danmark Troels Buur Jensen, Benjamin Møller Kirketerp og Martin Maretti Andersen.

- Musikken emmer af glæde og gejst, og når den hamrer ud over scenekanten i et virtuost overflødighedshorn, kan man ikke andet end at blive grebet af stemningen, lyder det fra Karsten Højen.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...