Påskønnelse: En ildsjæl fra Tirsdagsklubben Klim er blevet kåret til årets frivillige i Dansk Arbejder Idrætsforbund. Aase Jensen på snart 70 år har været frivillig siden hun var 14 år, og de sidste mange år som instruktør på gymnastikholdet Tirsdagsklubben i Klim.

Klim: Aase Jensen blev overrasket af DAI’s forbundsformand Peer Huniche til et stort møde i foreningen, hvor hun fik overrakt blomster, gaver og en check på 2.500 kroner til foreningen. Hun er årets frivillige i Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI), for sin indsats i 2018.

- Hun var med i et stærkt felt, men hun har været vedvarende i mange sæsoner. Hun fornyer sig, hun har humøret med sig. Og så er hun bannerfører for at få alle med. Hun samler også dem op, som har det svært og får dem med. Og det er det, som vi har brug for, så alle kan få glæde af foreningslivet, siger Peer Huniche.

Der var medlemmer af hendes egen forening, som havde indstillet Aase Jensen til prisen i DAI, som har cirka 120.000 medlemmer og 737 idrætsforeninger. Ni frivillige var indstillet, men det var altså Aase Jensen, som løb med prisen.

Aase Jensen er glad for at modtage prisen og anerkendelsen.

- Jeg er rigtig glad for prisen. Jeg har været frivillig, siden jeg var 14 år, og det her er et godt skulderklap. Det frivillige har sådan set betydet det meste af mit liv, det fylder meget. Jeg kan bruge prisen til at lægge ind hos mit hjerte, siger Aase Jensen.

Hun blev overrasket også helt bogstavelig at forbundsformand, Peer Heuniche - selvom der set i bakspejlet var noget i gære.

- Jamen, de opførte sig altså temmelig besynderligt, og der var pludselig ting, jeg ikke skulle være med til, siger hun smilende.

Der er cirka 100 medlemmer i Tirsdagsklubben i dag, som selvfølgelig træner hver tirsdag og har gjort det de seneste 16 sæsoner.

- Hun er en kæmpe ildsjæl og drager omsorg for alle. Hun ved alt, om der er nogle, som har noget man skal være opmærksom på til træningen. At hun har fået foreningen til at vokse og vokse, er jo imponerende. Folk hører jo om hende ude i området, for folk kommer helt fra Thisted til Aalborg for at være med,” siger Grethe Kirketerp Nielsen, som er medlem i foreningen.

Der er fjerde gang prisen uddeles, og Aase Jensen er den første vinder fra Jylland.

- Det i sig selv er jeg da lidt imponeret over, medgiver Aase Jensen.

Hun tilføjer:

- Der var såmænd andre end mig, der kunne have fået den pris. Jeg ved da for eksempel ikke, hvor vi ville være uden Grethe, som indstillede mig. Det kan være, hun skal have den næste gang.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...