Kåring: Kurt Mølgaard, Halvrimmen fik prisen, der blev overrakt for 10. år i træk for sit store arrangement i sit lokalsamfund

Halvrimmen: Jammerbugt Kommune kårede fredag Årets Ildsjæl for 10. år i træk, og det foregik med masser af flotte ord.

Midtpunktet for festlighederne Kurt Mølgaard, Halvrimmen, var selv ganske tavs.

Og kom man lidt tættere på, så kunne man også se, at der nok var lidt højere vandstand i øjnene end normalt for den flittige ildsjæl.

Det var formanden for Kultur-, Fritids- og Landdistriktudvalget Helle Bak Andreasen, der overrakte prisen til den noget overraskede Kurt Mølgaard i ØAH-Hallens lokaler.

- Den havde jeg slet ikke set komme, sagde Kurt Mølgaard selv.

Men det var der heldigvis andre, der havde, og i sin tale kunne Helle Bak Andreasen da også remse en lang række af gode grunde op:

Hun understregede ikke mindst, at Kurt Mølgaard har en væsentlig andel i, at Halvrimmen er den by, den er i dag, og at han i øvrigt har været langt foran sin tid.

- Du har altid en finger på pulsen i forhold til, hvad der foregår i Halvrimmen, og det har man, når man engagerer sig. Og det gør du.

- Du var medstifter af Halvrimmen netværk med køb og renovering af den tidligere købmandsbutik. Og man kan vist konkludere, at med den indsats var I langt foran jeres tid, sagde Helle Bak Andreasen med henvisning til, at netop den slags netværk opstår over hele landet nu.

I en række efterfølgende taler blev Kurt Mølgaards arrangement i byen, der kan spores helt tilbage til før han startede som halvinspektør for over 30 år siden nævnt herunder hans medvirken til, at den lokale børnehave blev etableret, at der kom lys i skolens vinduer efter den lukkede, hans arrangement i ØAH-Hallens bestyrelse, hans virke i Øland-Halvrimmen IK, forvandlingen af banken til en genbrugsbank og hans arbejde for at styrke det sociale liv i Halvrimmen i kraft af sit arbejde i forsamlingshuset.

Ligeledes blev det fremhævet, at Kurt Mølgaard har arbejdet for integration af flygtninge i lokalsamfundet.

Også hallens formand, Ole Holmsgaard havde flotte ord med på vejen.

- Dit motto om, at vi finder nok ud af det, har haft stor betydning for byen, sagde han.

Det er Jammerbugt Kommunes Kultur-, Fritids- & Landdistriktsudvalg, der udpeger årets ildsjæl efter indstillinger af kandidater fra offentligheden. Prisen uddeles hvert år i november.

Ildsjæleprisen er uddelt siden 2009, og de tidligere modtagere er: 2018: Inge Pedersen, Nørhalne, 2017: Preben Dalgaard, Skipper Klements Plads i Ryaa, 2016: Anne Nøhr Ringgren, Trekroner, 2015: Karl Korfits, Blokhus, 2014: Arbejdsgruppen bag DRØN, Saltum, 2013: Bestyrelsen for Hjortdal Købmand, 2012: Ida Larsen, Skovsgaard, 2011: Ellen Helvind, Bryggergården Fjerritslev, 2010: Christian Larsen, Gård 11 Biersted og 2009: Dorte Krog og Niels Agesen, Klim.

Formålet med præmieringen er at anerkende initiativer til udvikling i lokalsamfundene, der understøtter kommunens landdistriktspolitik og/eller kulturpolitik.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...