Gruppeudstillingen ”Mellem usynlige linjer” åbner 1. august, og dertil er der soloudstillingen ”Mod solen”, landart, dokumentation, keramik - og Kirsten Kjær

LANGVAD: Lørdag 1. august åbner årets første gæsteudstillinger på Kirsten Kjærs Museum i Langvad. De afløser udstillinger med billeder fra museets egne samlinger. Det er malerier og tegninger, der gennem årene er blevet doneret til museet. Til daglig står disse billeder i depotet, fortæller daglig leder Pia Skogberg, som glæder sig over, at det nu er muligt igen at få udstillere ind udefra. Museet holder åbent hver dag kl. 11-17.

De ny udstillinger giver bl.a. et par bud på, hvordan et par klassiske temaer og metoder undersøges og udfoldes i 2020 af samtidens kunstnere, siger hun.

Gruppeudstillingen “Mellem usynlige linjer” med Christina Augustesen, Simon Bang, Marie Hartmann Christensen, Lars Hilfling, Tina Kallehave, Janne Mikkelsen, Linda Sandbjerg og Eva Toft tager udgangspunkt i alt det, man ikke umiddelbart ser. De arbejder med en kavalkade af metoder, som strækker sig fra figurativt maleri til lysinstallation og videoperformance.

I forbindelse med åbningen fortæller Christina Augustesen, Marie Hartmann Christensen, Lars Hilfling og Janne Mikkelsen om udstillingen og dens tema.

Gruppen ønsker i det hele taget at skabe dialog. Både med kunstnere i Thy og resten af Region Nordjylland samt med alle øvrige kunstinteresserede. Udover ved selve ferniseringen sker det i forbindelse med artist talks midt i udstillingsperioden med Simon Bang og ved finissagen i begyndelsen af oktober med Linda Sandbjerg og Tina Kallehave. “Mellem usynlige linjer” er støttet af Kulturelt Samråd for Thisted Kommune.

På soloudstillingen “Mod solen” viser Maja Gade Christensen værker som fokuserer på solen i det nordjyske landskab. bl.a. i en serie photogravurer, der er trykt med farver, der er fremstillet af plantemateriale, som er plukket i landskabet. De samme steder har hun indsamlet jordprøver, der er indarbejdet i en serie af glasobjekter. Herved er fragmenter af landskabet blevet indkapslet i glasobjekterne. Solens stråler bliver brudt af urenheder i jorden. “Mod Solen” er støttet af Statens Kunstfond og værkerne er fremstillet på Kirsten Kjærs Museum.

Derudover kan Kamilla Askholm Jørgensens dokumentation af den forgangne vinters landart-projekt stadig ses. Det samme kan Lise Seier Petersens bonsai-landart i museets have samt naturligvis Kirsten Kjærs malerier og tegninger og den keramiske samling, siger Pia Skogberg.

Nærmere på: www.kkmuseum.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...