NATURINSPIRATION: Hjemvendte Mille Dissing bruger den vilde og uspolerede natur omkring Vejlerne i sit kunstneriske arbejde med keramik og billeder

FJERRITSLEV: Galleri Kino er klar med årets første tiltag, og frem til udgangen af februar kan man i galleriet over indgangen til Fjerritslev Kino se en udstilling af keramik og billedkunst af Mille Dissing fra Øsløs.

Mille Dissing fortæller selv om sit kunstneriske univers:

− Uanset om det er kunst eller kunsthåndværk, handler det om at udtrykke sig. At omsætte og formidle det, man ser, mærker og oplever, i farver, former og æstetik.

Jeg formidler med mine hænder, bruger min fantasi og min kreativitet til at reflektere over verden og hverdagen. Det er her, jeg finder ro, fordybelse og nærvær.

Jeg holder meget af at eksperimentere og undersøge mulighederne i materialet. At udforske nye og ukendte veje. Jeg arbejder både abstrakt og figurativt med form, farver og kontraster − i billedkunsten såvel som i keramikken.

Mille Dissing er vokset op midt i den storslåede natur ved Vejlerne midt mellem fjord og hav. Efter at hun som ung havde taget fire års grunduddannelse i billedkunst i henholdsvis Aarhus op på Fyn, vendte hun igen hjem til Hannæs.

− Mit arbejde er i høj grad inspireret af naturen her. Af det vilde, rå og uspolerede landskab. Af lyset, farverne og kontrasten i årstidernes skiften. Jeg brænder for at omsætte og fortolke mine hverdagsindtryk fra livet og naturen, til at skabe unik, farvestrålende kunst og kunsthåndværk, der både er praktisk anvendeligt og bringer smilet frem i hverdagen.

Mit daglige virke med kunsten og kunsthåndværket har sit omdrejningspunkt i et lille gult byhus lige i midten af Øsløs. Her har jeg mit keramikværksted, atelier, undervisningslokale og et lille galleri.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...