Det handler om at være fokuseret, når man både skal spille et instrument og marchere synkront samtidig, gerne krydret med et par dansetrin

BROVST: Brovst Pigegarde holdt tirsdag 29. september åbent hus for aspiranter i alderen fra syv til 16 år, hvor nye interesserede dukkede op for en smagsprøve på, hvad pigegarden handler om.

De nye piger, der ville forsøge sig med pigegarden, blev først instrueret i basale marchtrin og kunne derefter overvære pigegarden opføre en march i hallen i Sport- og Kulturcenter Brovst, hvor Brovst Pigegarde holder til.

- Højre om, lød det fra majoren, og ud af blæseinstrumenterne lød tonerne til Maroon 5’s kendte pophit ”Moves like Jagger” efterfulgt af endnu en kending for de unge: ”Can’t stop the feeling!”. Til slut deltog de nye piger også i en march. De vidste nu, at man startede på venstre fod og faldt naturligt ind i den flotte march, som blev overværet af forældre og instruktører.

Brovst Pigegarde, der lige nu består af ca. 30 piger, har eksisteret siden 1964 og har flere gange vundet titlen som Danmarks dygtigste, rene pigegarde.

- De små garder er sårbare, så vi er meget heldige, fortæller Gitte Fruergaard.

Hun har selv været formand for pigegarden i tre år, og nu skal hun snart give formandsposten videre til Sabrina Pedersen, der selv spillede i garden i 10 år og efterfølgende har trænet Aalborgs garde.

- Nu vender jeg hjem igen, siger Sabrina Pedersen med et stort smil.

Hun er glad for at være tilbage i Brovst Pigegarde sammen med de andre instruktører. Pigerne får bl.a. musikundervisning i deres instrument af dygtige instruktører.

- Nogle ved fra start, hvad de vil spille. Andre skal prøve lidt forskelligt. Kæbestruktur og tandsæt kan faktisk også spille en rolle i, hvilket blæseinstrument man kan spille, siger Gitte Fruergaard smilende.

Pigerne undervises også i march af en Danmarks bedste kvindelige tamburmajorer, så Sabrina Pedersen føler sig bestemt heldig med holdet bag garden. Men det kræver også vilje og dygtige undervisere at vinde DM og VM. Derfor træner pigerne hver tirsdag fra skole til sen aften.

- Vi har det sjovt med hinanden i garden, men det er også en sport, der kræver seriøsitet og ansvar, siger Gitte Fruergaard.

Og når pigerne tager uniformen på, er de bestemt også kampklar. Det handler om at være fokuseret, når man både skal spille et instrument og marchere synkront samtidig, gerne krydret med et par dansetrin.

- Når vi tager uniformerne på, er vi alle lige, fortæller Sabrina Pedersen, der understreger, at alle kan passe ind i Brovst Pigegarde.

Tirsdag 20. oktober vil der igen være mulighed for at komme til åbent hus i multicentret i Sport- og Kulturcenter Brovst.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...