Villum Fonden støtter kommunens 12 folkeskoler og den kommunale ungdomsskole i udviklingen af pædagogikken

JAMMERBUGT: Villum Fonden støtter Jammerbugt Kommune med 6,3 mio. kr. til at etablere ny kreative læringsmiljøer - også kendt som makerspaces. Hver af de 12 folkeskoler og den kommunale ungdomsskole får et makerspace - ungdomsskolens makerspace bliver mobilt. Det fremgår af en pressemeddelelse fra kommunen, hvori det videre hedder, at makerspaces er værksteder, hvor eleverne er sammen om at skabe ny ideer og nyt indhold - både når det gælder teknologi og håndværk. Her designer og konstruerer eleverne med alt fra laptop til loddekolber og limpistoler.

Med projektet ønsker Jammerbugt Kommune at medtænke makerspaces i alle fag og på alle klassetrin, så de bliver en særlig aktiv del af undervisningen på både almen- og specialområdet. Her vil elever og lærere udforske de ny muligheder, teknologiforståelser og praktiske aktiviteter - og samtidig være nysgerrig på, hvilken betydning det har for didaktikken i forhold til at involvere og skabe engagement for alle elever.

- De ny makerspaces skaber en rød tråd fra vores skolepolitik til skolernes praksis. Vi har i skolepolitikken en intention om, at eleverne i endnu højere grad skal inddrages i udviklingen af undervisningen, ligesom eleverne skal have vide rammer for at være nysgerrige og eksperimenterende - det får vores skoler nu helt unikke forudsætninger for at gøre i praksis, siger Ulla Flintholm, der er formand (V) for kommunalbestyrelsens børne- og familieudvalg.

Foruden de 12 skoler får ungdomsskolen en central rolle i projektet. Ungdomsskolen skal være det teknologiske fyrtårn, som er inspirator, igangsætter og katalysator for nye tiltag, teknologier og værktøjer. For at tilgodese kommunens geografi etablerer ungdomsskolen et mobilt makerspace, der når ud til alle dele af kommunen, fremgår det.

Etableringen af makerspaces sker som led i Jammerbugt Kommunes planstrategi og Villum Fondens mål om, at videnskab skal opleves som vedkommende og inspirerende i skolen og fritiden - og som en mulig levevej. Derfor bliver kommunens makerspaces etableret i tæt samarbejde med lokale virksomheder og foreninger. Projektet løber over en treårig periode.

Villum Fonden er ligesom Velux Fonden almennyttig og stiftet af civilingeniør Villum Kann Rasmussen, der bl.a. grundlagde Velux A/S og andre firmaer i VKR Gruppen, hvori Villum Fonden er hovedaktionær. De to fonde støtter forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...