REKORD: Stafet for Livet i Fjerritslev betyder også penge til gode lokale projekter

FJERRITSLEV: Det er en stolt, glad og ydmyg Anne Marie Holm, der som formand for Stafet for Livet i Fjerritslev kan melde om det hidtil bedste økonomiske resultat i stafettens treårige historie.

Hele 520.796 kroner er det blevet til, nu hvor overskuddet er gjort op efter 24 intense timer på Dyrskuepladsen i Fjerritslev i weekenden 31. august og 1. september, hvor der blev leet og grædt, snakket, vandret, løbet, solgt mad og drikke og andre varer i den gode sags tjeneste.

33 hold, 1.278 holddeltagere og 63 Fightere satte hinanden stævne og ydede en gigantisk indsats, der nu resulterer i godt en halv million kroner til forskning og oplysning via organisationen Kræftens Bekæmpelse.

− Kæmpe respekt og tak for indsatsen, lyder det fra Anne Marie Holm. – Det hele går op i en højere enhed, og det er både oplevelsen og det økonomiske resultat, der tæller.

Det to første år blev der indsamlet henholdsvis 450.000 og knap 400.000 kroner, og den væsentlige fremgang i år kan til dels tilskrives det nye madkoncept, som blev udtænkt af fiskehandler Michael Christophersen og bakket op af en lang række madleverandører som sponsorer.

− Logistikken skal vi have justeret lidt på til næste år, så der bliver flere madudleveringssteder end i år, lover Anne Marie Holm, der i øvrigt har besluttet at overlade formandsposten til nye kræfter. Fra omkring 1. februar bliver hun afløst af Ulla Hornum.

Ud over det store beløb, der tilgår arbejdet i Kræftens Bekæmpelse på landsplan, bliver lokalforeningen i Jammerbugt tilgodeset med 10 procent af overskuddet. Disse penge blev efter Stafet for Livet 2018 blandt andet anvendt til foredragsarrangementer – senest med komikeren Geo på Skovsgaard Hotel − kræftcaféer, sorggruppe for børn, projekt »Vanebryderne« om hjælp til livsstilsændring samt varmtvandstræning for kræftramte. − Det er så dejligt for lokalforeningen, at vi får penge fra Stafet for Livet, fordi det giver os muligheden for at lave arrangementer, vi aldrig før kunne drømme os til på grund af pengemangel, lyder det fra lokalformand Irene Longmuir, Aabybro.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...