Hotel og Restaurant Klim Bjerg kan i år fejre sit 50 års jubilæum. Stedet drives af ægteparret Konrad Helenius Nielsen og Marian Nørgård Nielsen, der overtog stedet efter Konrads forældre Hans Jørgen Nielsen og Konni Helenius Nielsen.

Da de overtog stedet, var der mange planer og visioner for fremtiden, men det endte med, at mange af dem blev ved tankerne, og man valgte i stedet at holde fast i det, man var gode til.

- Jeg overtog 1. juli 2011, og det var et hårdt tidspunkt at starte på med sommersæsonen lige for døren, og det var ikke altid det sjoveste lige til at starte med, siger Konrad Nielsen og fortsætter:

- Jeg er jo født på stedet, og har fulgt det hele mit liv. Det er blevet anderledes og hurtigere end tidligere. Det er positivt, og der har været en del vækst. Men det skal ikke bygges større eller udvides mere. Det er en sund og god forretning, og det skal ikke splittes ad, mener Konrad Nielsen.

Holder fast i traditioner

Stedet er kendt for den solide, danske mad, den jordbundne stemning og den landlige idyl. Det er dog ikke ensbetydende med, at tiden er stået stille på stedet, selvom man holder fast i traditionerne.

Menukortet er der ikke pillet meget ved, og man sørger selvfølgelig for, at allergier og andre hensyn til kunderne tages højde for. Fokus er på den gode service og gode oplevelser på stedet. Små ting, som gæsterne sætter pris på og roser stedet for, når de gerne kommer igen gang efter gang.

- Vi sørger for nærmest alt selv. Vi vasker selv alt sengetøj, håndklæder osv. Der er heller ingen tørretumbler, så gæsterne roser også ofte, at de kan dufte naturen i sengetøjet, da vi tørrer det udenfor på snor, siger Konrad Nielsen med et smil.

Konrad og Marian bruger mange timer på restauranten, og det har været deres liv siden de tog over på både godt og ondt. For det er mere end et fuldtidsarbejde at passe Klim Bjerg.

Hver søndag aften udenfor sæsonen er helliget familien, og parret har tre voksne sønner. Desuden tager de også til dans hver onsdag i Torup, og det er vigtigt, at de har disse stunder, hvor fokus er væk fra hverdagen på Klim Bjerg, hvor de også bor privat.

- Bagsiden af medaljen er jo, at nogle venskaber skrider ud i sandet. De rigtige venner er dem, der kommer 20.30 en aften og får kaffe, når vi er ved at lukke ned. Men vi har også mange, gode gæster, som er kommet her i en-to år eller måske endda 20 år. Det bliver jo også til gode bekendtskaber, og der har også været mange af dem, der har ringet her under corona for at høre, om vi klarer den. Det bliver man jo glad for, og det opvejer jo også lidt af det, man har mistet, siger Konrad Nielsen.

Forældrene hjælper

Selvom Konrad Nielsens forældre overdrog driften til Konrad og Marian i 2011, så har de langt fra forladt Klim Bjerg. Både far og mor hjælper til i hverdagen, og de kommer forbi både morgen og eftermiddag for at give en hånd med i arbejdet. Desuden er en gruppe af faste sæsonarbejdere også klar til at hoppe i arbejdstøjet, når der er fart på med selskaber i huset og mad ud af huset samtidig.

Der blev dog ingen jubilæumsfejring i denne omgang, da man var nødt til at aflyse på grund af corona, selvom man var helt klar til at markere, at det var 50 år siden, at man 25. juli 1970 slog dørene op til cafeteriet og feriestedet Klim Bjerg, hvor menuen stod på oksehalesuppe, vafler og æbleskiver. Helt sådan ser menuen ikke ud mere, og det var heller ikke det, der var planlagt til festlighederne i år, der blev aflyst.

- Vi skulle have haft reception 6. juni med orkester og hele pivtøjet. Men da corona kom, blev vi ligeså skuffet som kunderne. Om det bliver i 2020 eller 2021 ved vi ikke, men det skal fejres. Det hele var kørt i stilling, og særligt min far havde glædet sig, siger Konrad Nielsen.

Sommersæsonen har dog været ganske fin på Klim Bjerg alligevel, og der er travlt med bookinger og afslag på grund af travlhed.

Konrad og Marian Nielsen nyder livet på Klim Bjerg, og de er langt fra færdige med at byde folk indenfor dørene til stedet. Det ser dog ud til, at det godt kan blive den sidste generation af familien, der driver Klim Bjerg, da de tre børn ikke er i restaurationsverdenen, men i stedet er gået håndværkervejen.

- Vi er måske den sidste generation Nielsen på Klim Bjerg. Men der kommer forhåbentlig en, der vil tage over og drive det videre, siger Konrad Nielsen.

Det bliver dog ikke aktuelt pt., da Konrad, Marian og Konrads forældre stadig holder masser af liv i Klim Bjerg.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...