Galleriejer Pier Maria Andersen sammenligner Ohstens ekspressionisme med Emil Noldes - han malede i Lildstrand 1901

LILDSTRAND: Lørdag eftermiddag 4. juli ferniserer Galleri Arte i Lildstrand endnu en udstilling med billeder af Thy-kunstneren Birte Ohsten (1934-2019). Birte Ohsten var sønder- og sydvestjyde, men kom fra København første gang kom til Thy 1969 og blev rigtig bofast, da hun købte hus i Stenbjerg 1983.

Galleri Arte har igennem mange år udstillet Birte Ohstens billeder, mens hun levede og siden hendes død på to store separatudstillinger. Nu er der dukket 45 ny billeder op, som vises på en retrospektiv udstilling frem til og med søndag 26. juli. Med på udstillingen er der billeder, som hun har malet, kun et par år efter at hun tog afgangeksamen 1964 fra Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, og så er der også nogle af hendes allernyeste, fortæller indehaver af galleri og kunsthistoriker Pier Maria Andersen.

- Man kan se flere forskellige perioder gennem hele Birte Ohstens værk. f.eks. et billede fra Sydfrankrig, hvor malestil og udtryk tenderer en anderledes ekspressiv stil end de senere meget lyse og poetiske billeder, hun begyndte at male, efter hun i 1983 købte sit hus i Stenbjerg, siger Pier Maria Andersen, som fortæller, at Birte Ohsten holdt ved den ekspressive stil til op mod 2000.

- Billederne er meget interessante at udstille i Lildstrand, for de giver så mange mindelser om ekspressionisten Emil Nolde, der boede i Lildstrand i en vigtig periode af sit liv (sommeren 1901, red.), for det var her, han blev afklaret med, at han skulle gifte sig med sin Ada. Det var også her, han begyndte at male sine billeder med sælsomme væsener, som blev en vigtig del af hans videre udvikling. Det er netop i disse billeder, der er paralleller til Birte Ohstens ekspressive billeder, som også er en meget vigtig del af Birte Ohstens kunstneriske udvikling, siger Pier Maria Andersen.

Nærmere på: www.galleriarte.dk

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...