Nyt tag, isolering og murværk bliver repareret

BONDERUP: Formanden for Bonderup Forsamlingshus, Norman Krogsgaard, glæder sig til, at der inden længe tikker 300.000 kroner ind på forsamlingshusets konto.

Pengene kommer fra kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget. Udvalget besluttede nemlig på sit seneste møde at støtte en større renovering, der skal sørge for, at forsamlingshuset får nyt tag, bliver efterisoleret og får repareret murværket.

- Det er en dejlig beslutning. Vi trænger til pengene, siger Norman Krogsgaard.

- Jeg håber, vi får et ordentligt hus, der er tæt og ser godt ud udvendigt, forklarer han og tilføjer, at man også regner med at kunne spare penge på blandt andet varme i fremtiden.

Hele renoveringen kommer til at koste omkring 500.000 kroner. Foreningen bag forsamlingshuset har udover penge fra kommunen også fået 70.000 kroner fra SE Vækstpulje Nyfors, og selv lagt 100.000 kroner i egenfinansiering.

Og faktisk er man allerede begyndt på det store arbejde.

- Men vi har kun lavet det, der er penge til, siger Norman Krogsgaard.

- Det tag, vi har lavet indtil nu, har vi selv pillet af, og vi har selv båret det nye op. Vi har kun haft en tømrer. Han har lavet det, han har forstand på, og vi har lavet det, vi kunne, tilføjer han.

Med de 300.000 kroner regner Norman Krogsgaard dog med, at man kan nå i mål med både murværk, efterisolering og resten af taget.

Han tror på, at man kan være færdig med arbejdet i år, hvis ellers han kan få fat på håndværkerne til arbejdet.

- De er ikke lette at komme til i øjeblikket, siger han.

Helle Bak Andreasen, der er formand for kultur-, fritids- og landdistriktsudvalget, mener, at de 300.000 kroner er givet godt ud i forsøget på at skabe liv i landdistrikterne.

Og da det er forsamlingshusets ydre, der skal have en omgang, kan udvalget få 70 procent af de 300.000 refunderet af den pulje til landsbyfornyelse, som Jammerbugt Kommune har fået tildelt af staten.

- Så ved at vi giver 300.000, koster det kommunen 90.000 kroner, og det, synes vi sådan set, er en win-win, siger hun.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...