der dufter af eksklusiv shampoo, hårkur og nye frisurer i Salon Brix i Fjerritslev. Sådan har det været næsten lige siden bygningen blev opført - her har nemlig altid været frisørforretning.

- Det er lidt utroligt - men engang var det faktisk både frisørforretning og bolig, fortæller indehaver af salonen, Kirsten Pedersen, der undrer sig over, hvordan man kunne presse så meget ind på de kvadratmeter, der er til rådighed. Selv har hun gennem tiden ændret butikken, så langt størstedelen af kvadratmeterne i dag er til kundernes rådighed.

Men det har taget tid at nå hertil, hvor hun er i dag - 25 år for at være helt præcis. 1. april kan Kirsten Pedersen nemlig fejre 25 års jubilæum i frisørforretningen.

I tilbageblik er tiden fløjet af sted. Hun er blandt andet blevet tre børn rigere i løbet af den tid, der er skyllet bort. Og selvom det ind i mellem har været presset som småbørnsmor og selvstændig erhvervsdrivende, så har hun ikke et øjeblik fortrudt, at hun dengang traf beslutning om at sige ja tal til at købe forretningen, da muligheden opstod. Det har aldrig føltes andet end helt rigtigt at være lige her, i hjertet af Fjerritslev, hvor kunder fra nær og fjern gennem generationer har sat sig i frisørstolen for at få lige præcis den frisure, de drømte om.

Lige som Kirsten Pedersen har størstedelen af de medarbejdere, der findes i butikken, haft deres gang i Salon Brix i årevis - det handler nemlig ikke alene om at kunne tilbyde det nyeste nye, men også om at kunne give kunderne en helstøbt oplevelse og ikke mindst erfaring, mener Kirsten Pedersen, der ikke lægger skjul på, at det salonen er et sted, hvor man stiler efter det bedste hver eneste gang, en kunde træder ind gennem døren - og det virker.

- Der er mange, jeg har klippet i alle årene, fortæller Kirsten Pedersen og smiler varmt.

Det er i sig selv en tillidssag at lægge ens ydre fremtoning i hænderne på et andet menneske - hår kan jo ikke klippes på igen. Men mens lokkerne falder, oplever Kirsten Pedersen også ofte, at folk ofte åbner op, taler om løst og fast og alt det, de går og tumler med i livet lige her og nu. Derfor handler det at være frisør for hende om langt mere end blot at klippe hår. Det er et spørgsmål om tillid på mange andre planer end blot at fremtrylle den frisure, der er besluttet - man skal også kunne være den person, andre kan betro sig til eller søge råd hos i fortrolighed.

Det er blandt andet det, der gør arbejdet så fascinerende, fortæller Kirsten Pedersen, der elsker den branche, hun har valgt, for der findes ikke noget bedre end at være i stand til at sige på gensyn og opleve folk træde ud i verden som helt nye mennesker med den helt rigtige frisure.

- Jeg kunne ikke forestille mig at lave noget andet. Jeg har altid drømt om at blive frisør, fortæller Kirsten Pedersen, der oprindeligt er uddannet i Thisted, men ikke kunne lade være med at vende hjem til Fjerritslev - det er her, hun hører til, med saksen i hånden og et altid opmærksomt blik for lige det, kunderne ønsker og drømmer om.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...