LØB: Flere af landets bedste løbere stiller op, når starten går for tre skarpe løb i Tranum, Svinkløv og Kollerup

sæsonen for orienteringsløb skydes i gang i Tranum - og det går ikke stille af. Omkring 1500 orienteringsløbere forventes at stille til start - blandt dem vil man kunne tælle flere af landets bedste løbere.

Løberne kommer fra både Norge, Danmark, Sverige og enkelte andre lande, når der blændes op for stævnet Nordjysk 2-Dages - det er et af årets største orienteringsløb i Danmark for både eliten og bredden. I år afvikles det for 36. gang og det er Aalborg Orienteringsklub, der står som arrangør, når stævnet går i gang 15.-17. marts.

Forberedelserne har været mange - der er blevet tegnet kort, banerne er blevet langt og nu venter de næsten 100 medlemmer og hjælpere fra Aalborg Orienteringsklub spændt på at sende de 1500 tilmeldte orienteringsløbere i alle aldre i skoven. Blandt de tilmeldte er der klart flest nordmænd, lyder det fra foreningen, der har lagt sig i selen for at skabe helt unikke løb for de mange, der tropper op.

- Vi glæder os til at give de mange løbere en god oplevelse i de skønne nordjyske skove og i Nordjylland i det hele taget, siger Tina Udholm, stævneleder og formand for Aalborg Orienteringsklub.

Løbet er de senere år udvidet og består af tre løb. Fredag aften 15. marts er der natorienteringssprint i Svinkløv Plantage, mens de to hovedløb lørdag og søndag formiddag afvikles i Tranum Klitplantage med udgangspunkt fra Sandmoselejren. Løberne har desuden mulighed for fredag at deltage i fortræning i Kollerup Plantage.

Det er et omfattende arbejde at arrangere så stort et orienteringsstævne. De første forberedelser er startet for flere år siden, da der blandt andet skal laves aftale om brug af skoven. Kort er blevet revideret og så har der også været behov for at finde det helt perfekte sted til stævneplads og parkering - for der er mange, der ankommer og skal finde parkering - og så har det også været vigtigt at finde baner, der matcher niveauet for både børn, elite og ældre.

De seneste måneder har specielt banelæggerne haft travlt med at se på terrænet og lave ikke mindre end 44 forskellige baner til lørdag og andre 44 baner til søndag. Hver dag er der omkring 150 poster placeret rundt i skoven.

- De mange forskellige baner er nødvendige, så der er baner i længder og sværhedsgrader til både de yngste løbere på 8 år og de ældste over 85 år, siger Tina Udholm.

Lørdag løbes der langdistance og søndag mellemdistance.

De to løb i Tranum tæller som de to første løb til den danske seniorrangliste, Trimtex-cup 2019, og det er muligt at følge eliteløbernes løb i skoven direkte hjemme i stuen på tractrac.com eller app’en TracTrac.

Af danske verdensklasseløbere stiller Cecilie Friberg Klysner fra FIF Hillerød til start i D21 elite, mens både Jakob Ekhard Edsen fra Aarhus 1900 og Tue Lassen fra Faaborg stiller op i Herre 21 elite.

Flere nordjyske eliteløbere deltager også. På kvindesiden er det Zenia Hejlskov Mogensen fra St. Binderup OK, og på mandesiden er det Bjarke Boserup fra Aalborg Orienteringsklub, Nicolai Zaar Nielsen fra Mariager Fjord OK og Rico Hejlskov Mogensen fra St. Binderup OK.

Løbet arrangeres i år af Aalborg Orienteringsklub, der arrangerer det på skift med orienteringsklubben Vendelboerne fra Hjørring.

Løberne sørger selv for indkvartering. Et af de populære steder er Skallerup Klit Feriecenter, men der er også rigtig mange løbere, der har valgt at leje sommerhuse i lokalområdet.

Hvis man vil vide mere om løbet, kan man besøge hjemmesiden www.nordjysk2dages.dk.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...