Gølbåden: Bøger under juletræet må erstattes med gavekort

Bogen om Gølbådens lange historie var timet og tilrettelagt, så den kunne udkomme lige op til ju og dermed være en oplagt gaveidé for mange Gjølboere.

Men nu er hele oplaget gået på grund hos bogbinderen, der skulle indbinde de 1000 bøger om båden, så de kunne være klar til at ligge under juletræerne

- Bogbinderen er blevet nødt til at lukke nogle dage, efter at en medarbejder er testet positiv for covid-19, så nu står stakken bare og venter sammen med en masse andre bøger, der skulle ud til julehandel, fortæller Gøl Bådens Træskibs Laug.

Det vides endnu ikke, hvornår den er klar - men i mellemtiden har Træskibslauget valgt en løsning med gavekort, som man kan købe på laugets hjemmeside og i Gjøl Brugs, så der alligevel kan være en slags bogpakke juleaften.

- Alt, hvad bogen indbringer, går ubeskåret til arbejdet med båden. Den er fuldt ud finansieret med fondsmidler, og forfatterne har arbejdet uden løn ligesom alle andre frivillige på Gølbåden.

Bogen er skrevet af journalist og forfatter - og Gjølboer gennem et halvt århundrede - Lars Borberg og Troels Tejlgaard.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...