Undervisning: Et hold 10. klasse-elever fra Fjerritslev Skole besøgte blandt andet XL BYG Tømmergaarden Fjerritslev

Et hold 10. klasse-elever fra Fjerritslev Skole har været i brobygning på EUD/EUX Business. I den forbindelse besøgte de blandt andet XL BYG Tømmergaarden Fjerritslev. Her fik de indblik i, hvad XL BYG Tømmergaarden har at byde på som læreplads, ligesom de fik en snak med én af virksomhedens nuværende elever, der kunne fortælle mere om, hvordan det er at være elev i sådan en type virksomhed.

XL BYG Tømmergaarden har elever inden for både detail, handel, kontor, logistik og IT, og det er således en virksomhed, der helt klart vil være interessant for kommende EUD/EUX Business-elever, når lærepladsen skal i hus.

- Det var et oplagt valg at tage på virksomhedsbesøg på Tømmergaarden. Det er en spændende virksomhed, som favner bredt, og jeg tror, at det var lidt en øjenåbner for flere af eleverne, at sådan en virksomhed har lærepladser inden for så mange områder. Besøget gav blandt andet eleverne et indblik i, hvad en handelsvirksomhed er, og hvad det vil sige at være handelselev. De fleste har et godt kendskab til detail-delen, men der er ikke så mange, der ved, hvad man arbejder med som handelselev, så det var fint, at vi kunne komme omkring den del også under besøget. Når vi vælger at tage på virksomhedsbesøg i Fjerritslev, er det for at vise brobygningseleverne, at der også er mange spændende elevpladser i lokalområdet, hvilket godt kan spille ind på de unges valg af ungdomsuddannelse. Og det må jeg sige lykkedes til fulde, lyder det fra afdelingsleder Anne Mose fra EUD/EUX Business på EUC Nordvest.

Det er første gang, at EUD/EUX Business afvikler brobygningsforløb i Fjerritslev, og det har været en helt igennem positiv oplevelse.

- Det er en rigtig god måde at få synliggjort vores nye Fjerritslev-afdeling på. Eleverne synes – ligesom vi selv – at det er nogle rigtig lækre lokaler, vi har fået indrettet her i midtbyen tæt på de lokale virksomheder. Brobygningseleverne gav under evalueringen udtryk for, at de syntes, det har været en rigtig spændende uge, og selvom mange af dem endnu ikke har taget den endelige beslutning vedrørende deres uddannelsesvalg, var de ikke i tvivl om, at de vil anbefale Fjerritslev-afdelingen til andre, der overvejer at påbegynde en erhvervsuddannelse, slutter Anne Mose.

Lokalt grundforløb understøtter lokal rekruttering

XL BYG Tømmergaarden i Fjerritslev har pt. fire elever ansat, hvoraf de to er fra lokalområdet. Står det til afdelingsdirektør Lars Lyebalk måtte endnu flere lokale unge gerne lægge billet ind på en elevplads i virksomheden – derfor er han også meget positiv overfor udsigterne til en lokal GF1-afdeling i Fjerritslev.

- Indimellem er vi udfordret på at få besat vores elevpladser, men det plejer at lykkes. Og vi får også i år brug for nye elever til vores afdeling – blandt andet skal vi have ansat en elev til proff-afdelingen. Generelt synes vi jo, at det er positivt, hvis vi kan finde vores elever i lokalområdet. De har ofte et godt netværk lokalt og kender andre unge mennesker, som måske også kunne få interesse for en plads her. Vi synes derfor, at det er meget positivt, at EUC Nordvest nu har etableret en afdeling i Fjerritslev. Dels er det altid positivt med en ny virksomhed i byen, men det er også en god ting, hvis det kan være med til at få endnu flere unge til at påbegynde deres uddannelse lokalt. Jeg er heller ikke i tvivl om, at en GF1-afdeling i byen vil gøre det nemmere for os at rekruttere elever fra lokalområdet. Det er i hvert fald et stort plus i forhold til at få flere af de unge til at få øjnene op for, at der også er interessante lærepladser at søge i Fjerritslev, slutter afdelingsdirektør Lars Lyebalk fra XL BYG Tømmergaarden Fjerritslev.

Del på Facebook Del på Twitter Del på mail
Henter...