Helle for Klitrosen Efter knap et år som ansat har Helle Petersen overtaget forpagtningen af hotellet i Slettestrand

0
Helle Petersen har overtaget forpagtningen af Klitrosen i Slettestrand.Foto: Bent Bach
Et kig ned over Helle Petersens cv kan tage pusten fra én.

Det er et sandt maratonløb af uddannelser og job og med væsentligt flere udfordringer indbygget, end de fleste kaster sig ud i i løbet af et helt liv.

Men som bare 44-årig kan hun allerede se tilbage på en kontoruddannelse, en kokkeuddannelse, en tjeneruddannelse foruden titler som køkkenchef, restaurantchef, restaurant manager og hotelchef for bare at gøre nogle nedslag. Hertil kommer den mere private del som gift og mor til tre børn i alderen 5-13 år.

Den seneste udfordring har hun først lige taget hul på. Hun har netop købt driften og forpagtningen af Klitrosen Hotel & Restaurant i Slettestrand.

– Det er faktisk tilfældigt, at det blev det. Jeg er aldrig gået målrettet efter, at jeg skulle være hotelejer. Men det var nu, jeg fik tilbuddet, og så blev jeg jo nødt til at slå til, forklarer hun.

Overdragelsen af Klitrosen er fortsat så ny, at en del småting mangler at falde på plads.

Der skal sættes systemer op for alt fra lønudbetaling til fakturering, men selv om hun godt selv kan, har hun valgt at købe hjælp til nogle af de praktiske opgaver hos LandboNord.

– Jeg synes ikke, jeg vil bruge min tid på regnskaber, det er vigtigere, at jeg nu er ansigtet udad til, fastslår hun.

Intet af det er nyt for hende. Helle Petersen har fungeret som hotelchef under den tidligere forpagter Rikke Ejsenhardt siden juni sidste år, og hun synes derfor allerede, hun kender Klitrosen ganske godt.

– Måske er det også derfor, at der ikke er kommet de store reaktioner på, at det nu er mig, der har overtaget, funderer hun.

– Folk kender mig allerede, fordi det er mig, de har booket deres selskaber ved. Alle virker trygge, siger hun og tilføjer, at hun selvfølgelig er blevet mødt med lykønskninger.

Lige her og nu fortsætter driften af Klitrosen som hidtil. Selve bygningerne er ejet af en investor fra Aarhus-kanten, ham hører hun ikke noget til, hvis ellers huslejen falder til tiden. Thomas Ejsenhardt-Larsen fortsætter som kok, og når sommerperioden for alvor begynder, kommer der yderligere en kok foruden to tjenere og masser af løst ansatte. Hun har desuden hyret en højrehånd, Inger Pedersen, som kan stå for koordinationen, når hun ikke selv er til stede.

– Her omkring 1. maj, så tager vi hul på højsæsonen. I maj har vi mange selskaber, og så går det siden slag i slag med feriegæster sommeren over, forklarer hun.

Klitrosen er primært en weekendforretning, men jo tættere vi kommer på industriferien, jo flere sommergæster kommer der også i hverdagene. Gæster, der bliver nogle dage for at udforske området, eller som kommer, fordi de har forelsket sig i naturen, stemningen eller maden.

– Vi har rigtig mange gengangere blandt gæsterne. Nogle, der har tabt deres hjerte til stedet, siger hun.

Det er Helle Petersens klare plan, at Klitrosen gradvist skal udvikles, så hun kan tiltrække flere kurser og konferencer i hverdagene uden for sommerperioden. Hendes nærmeste konkurrenter i form af hotellerne i nærheden har allerede haft held til at skabe sig nicher.

Rønnes Hotel satser på maden og leverer ud af huset, Feriecenter Slettestrand har særlige handicapvenlige lejligheder og er ellers kendt for MTB-aktiviteter.

Klitrosens niche skal fremover i højere grad hedde kurser og konferencer tilsat nogle selskaber og bryllupper.

– Jeg synes faktisk, vi på den måde supplerer hinanden rigtig godt. Selvfølgelig er vi konkurrenter, men vi hjælper også gerne hinanden og lejer senge ud til hinanden, hvis en mangler plads, forklarer hun.

Selv om det langt hen ad vejen er tilfældet, der har ført hende her til, er hun ikke i tvivl om, at det er det rigtige.

– Der er sådan en ro her. Jeg nyder at komme herud, men selvfølgelig har jeg da et par fluer i maven over, at det nu er mit, siger hun med smil i stemmen.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close