Cyklerne blev testet før XTERRA ved Slettestrand

0
Dagens program gennemgås, og der gives gode råd - både til dagens træning og weekendens løb.?Foto: Kasper Mølbæk
De to XTERRA-repræsentanter Anders Mortensen og Thomas Mortensen afholdt den sidste fællestræning søndag formiddag i Slettestrand, inden det for alvor går løs med XTERRA i weekenden.

14 deltagere fra Hjørring til Hobro var mødt op for at få de sidste detaljer pudset af, og se, om de kunne fiske nogle gode råd ud af de to erfarne triatleter. Efter en kort introduktion til dagens program startedes der med et kort opvarmningsprogram, der samtidigt viste deltagerne dagens ruter.

Dagen bestod af krydstræning mellem løb og cykling, hvor ikke mindst skiftet skulle øves, så deltagerne er bekendte med den anderledes fornemmelse, der er i benene, når man starter på at løbe efter en hård cykeltur på dele af Danmarks bedste MTB-spor. Derfor var løbet kun 500 m, mens cykelruten var 2,3 km, hvilket også gjorde at alle deltagere kunne træne efter egen formåen.

Der blev også givet gode råd om, hvilken morgenmad der skulle indtages på løbsdagen – ingen svært omsættelige ingredienser som mejeriprodukter, men gerne hurtige kulhydrater fra brød, pasta og frugt. Opvarmning til løbsdagen blev også pointeret, da man ikke kan forvente, at kroppen kan yde maximalt uden at være parat – både mentalt og fysiologisk.

Mindst 20 minutter med lav intensitet krydret med et par peaks helt op til den forventede arbejdspuls under løbet. Træningen forløb efter 40 – 30 – 20 princippet, hvilket betyder 40 minutter med laveste intensitet efterfulgt af 30 og 20 minutter med hhv. høj og meget høj intensitet, hvilket også er en god fordeling til løbsdagen.

Læs mere om XTERRA på side 32

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close