Bageri er blevet en forrygende succes

0
Lone Langballe og Eva Thisted er kvinderne, der sørger for, at butikkens kunder får frisk brød med hjem hver dag. De møder ind klokken fire om morgenen for at bage brød og kager. For nylig fik de også fastfood på menuen. Foto: Claus Søndberg
I 2015 fik SuperBrugsen sit bageri – siden er det gået forrygende for bageriet. 1. maj starter en ny medarbejder, Winni Bjerre.

Winni Bjerre var i den forgangne uge forbi for at hilse på sine nye kolleger, bagermester Lone Langballe og Eva Thisted, som sammen har drevet bageriet frem til det, det er i dag.

– Jeg blev sat i 2015, da brugsen skulle udvide, fortæller bagermester Lone Langballe, der var med til at planlægge, hvordan bageriet skulle se ud. Da bageriet åbnede, kom Eva Thisted til, da hun blandt andet havde kendskab til det bake off-brød, bageren også har på hylderne.

Med eget bageri var dørene åbnet for endnu mere hjemmelavet brød i brugsen, selvom der stadig bliver produceret bake off.

– Men vi bager også rigtig meget brød selv – det ved jeg ikke, om folk ved – og kager. Vi laver rigtig mange kager selv. Jeg skal blandt andet bage roulader i dag, smiler Lone Langballe, der dog ikke nøjes med en enkelt ad gangen, men bager 36 i en runde.

I dag er hun mødt ind klokken fire om morgenen for at sørge for friskt brød og rundstykker, basser og andre kager til butikkens kunder, mens Eva Thisted er mødt ind klokken seks for at gøre butikken klar inden åbning klokken 7.30. Meget er automatiseret i dag – brødet står til hævning i maskiner hen over eftermiddagen og natten, så når bagerne møder ind klokken fire, skal de ikke i gang med at ælte dej.

Brødene skal blot køres ind i ovnen, og mens de bager, kan man nå alt det andet, der skal være klar, inden butikken åbner. Det betyder dog ikke, at alt er automatiseret – der er vigtigt at møde præcis til tiden, så brødene ikke hæver mere end de skal.

– Så ikke noget med at sove over sig, siger Eva Thisted lattermildt.

Sammen er de to kvinder blevet en effektiv enhed, der sørger for, at alt kører på skinner. Og selvom de skal rigtig tidligt op, så møder de ind fulde af godt humør hver dag, fortæller Lone Langballe.

– Ja, der er ikke nogen af os, der er morgensure, smiler Eva Thisted, der sammen med Lone Langballe for nylig også fik endnu en arbejdsopgave.

Sideløbende med, at stadig flere handler brød i brugsen, har man også satset på at lave et fastfoodtilbud, hvor man på få minutter kan få en varm pizza eller et andet varmt måltid, som er klar på ganske kort tid, hvis man har brug for ordentlig mad, som skal være hurtigt klar.

Samtidig bliver der også bagt stadig flere brød og kager i bageriet, hvor man kun oplever en stigende efterspørgsel hos kunderne, fortæller bagermester Lone Langballe, der sammen med Eva Thisted og deres fælles nye kollega, Winni Bjerre, kan se frem til en spændende og travl højsæson, når turisterne strømmer til Fjerritslev og omegn for at nyde ferien.

Del

Lukket for kommentarer

Denne webside benytter Cookies til at forbedre din oplevelse. Ved at bruge websiden accepterer du dette! Læs mere om dette

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close